Make your own free website on Tripod.com

Vrijen

 

 

 

HOME

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je in de puberteit komt, krijg je andere gevoelens. Je veranderd lichamelijk en geestelijk.

Er komt een keer dat je voor de eerste keer verliefd wordt. Dat kan op een jongen of op een meisje zijn, en dat kan op je elfde maar ook op je achttiende zijn.

Gevoelens die je krijgt tijdens de puberteit dienen zich vanzelf aan, je kunt ze niet oproepen!

 

In de puberteit krijg je ook sexuele gevoelens. Je kunt verliefd worden, maar je kunt ook opgewonden raken.

 

Als jongens opgewonden raken, wordt hun piemel stijf. Dit kan heel vervelend zijn, omdat het niet altijd op het goede moment komt.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat het tijdens de les gebeurd, en dat is natuurlijk niet zo leuk. Dit komt omdat er veel hormonen door je lichaam gaan, en je kunt er niets aan doen.

 

Als meisjes opgewonden raken, kun je dat niet zo goed zien. Toch kunnen meisjes zich ook erg opgewonden voelen. Het gebied rond hun vagina wordt dan iets natter.

Het gebied rondom de vagina wordt natter omdat de penis dan bij geslachtsgemeenschap makkelijker naar binnen kan glijden.

 

Als je sexuele gevoelens krijgt kun je daar iets mee doen. Je moet voor jezelf bepalen wat jij al wel wilt, en waar jij nog niet aan toe bent.

Als je sexuele gevoelens hebt, maar geen vriend of vriendin kun je jezelf bevredigen. Dit noemen we masturbatie.

Bij masturbatie (ook wel zelfbevrediging genoemd) bevredig je jezelf. Het is fijn, en je leert je lichaam zo goed kennen. Als je je lichaam goed kent, kun je tijdens het vrijen met iemand anders ook goed aangeven wat jij fijn vindt.

Sommige mensen voelen zich schuldig tijdens of na het masturberen. Dit komt voornamelijk omdat het nog een beetje taboe is. Toch is het absoluut niet verkeerd. Het is eigenlijk een heel veilige manier van vrijen, want je kunt niet zwanger raken, geen rare ziekten krijgen en je doet geen dingen die je zelf niet wilt doen!

 

Als jongens masturberen, trekken ze zichzelf meestal af. Dit houdt in dat ze met hun hand(en) over hun piemel heen en weer bewegen en een soort aftrek beweging maken.

Jongens komen vaak klaar tijdens het masturberen. Klaarkomen is eigenlijk een soort hoogtepunt. Er komt dan sperma uit hun piemel. Als een jongen klaargekomen is zijn piemel vaak heel gevoelig.

 

Meisjes masturberen meestal door zichzelf te vingeren. Ze Ďwrijvení dan met hun vingers over hun clitoris, bovenbenen of vagina. Eigenlijk kun je alles doen wat jezelf lekker vindt! Er zijn geen regels voor.

Meisjes vinden het over het algemeen minder belangrijk om klaar te komen, maar het gaat meisjes meer om het gevoel tijdens het masturberen. Maar ook meisjes kunnen klaarkomen. Bij meisjes zie je het iets minder goed als ze klaarkomen. De bekkenbodemspieren trekken zich dan enkele malen samen, want een lekker gevoel geeft rondom je genitaliŽn (=geslachtsdelen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt dus met jezelf vrijen, maar je kunt ook met iemand anders vrijen. Dit kan een jongen of een meisje zijn.

Als je met iemand vrijt, is het belangrijk dat je opgewonden bent. Als je niet opgewonden bent doe je alles tegen je zin in en dat moet je NOOIT DOEN!!.

Je kunt aan een meisje merken dat ze opgewonden is doordat ze vochtig wordt rondom haar genitaliŽn en doordat haar tepels stijf worden.

Bij jongens wordt de penis stijf, en kunnen ook de tepels stijf worden.

 

Er zijn verschillende manieren om te vrijen. We zullen hieronder de meest voorkomende manieren behandelen.

 

Je kunt met elkaar zoenen en knuffelen. Dit kan met kleren aan, maar als je het prettig vindt kan het ook zonder kleren. Je moet pas iets doen als je dat ook echt wilt. Trek niet je kleren uit omdat je partner het wil, maar omdat jij het lekker vindt!

Een vrijpartij begint meestal met zoenen en knuffelen.

Als zoenen en knuffelen vooraf gaat aan andere sexuele handelingen noemen we het voorspel. Een voorspel is erg belangrijk, omdat je dan ook opgewonden raakt. Als een vrouw zonder voorspel gaat neuken, zal ze niet of weinig nat zijn, waardoor het neuken pijnlijk is.

 

Als jij en je partner meer willen dan zoenen en knuffelen kun je elkaars lichaam gaan betasten. Dit is vooral de eerste keren erg belangrijk, omdat je dan gewent aan elkaar raakt. Hoe vertrouwder jullie je bij elkaar voelen, hoe fijner het vrijen is!

Ga alleen verder als je dat zelf wilt, en laat je niets opdringen! Als je partner echt om je geeft zal hij/zij echt wel willen wachten met dingen die jij (nog) niet wilt!

 

Nadat je elkaars lichaam een beetje hebt leren kennen, kun je aan elkaars geslachtsdelen gaan zitten. In het begin kan dit een beetje eng zijn, omdat je het geslachtsdeel van een ander nog nooit hebt gezien en gevoeld. Het is dus vaak een geheel nieuwe ervaring!

Doe het dus rustig aan en luister goed naar wat je partner zegt. Je kunt aangeven wat je fijn vindt, en wat je liever niet doet.

Vingeren is dat iemand met zijn vingers je genitaliŽn Ďbespeeltí. Als je opgewonden bent, wordt je natter en dan glijd het makkelijker. Als je niet nat bent, kun je eventueel glijmiddel gebruiken.

Aftrekken houdt in dat je met je hand(en) de penis van de jongen aftrekt. Sommige jongens vinden het fijn als je ook over zijn ballen wrijft, maar dat is per persoon afhankelijk. Vraag het dus gewoon even!

 

Je kunt ook, als je je daar prettig bij voelt, je partner met je mond bevredigen.

Als je dat bij een jongen doet noemen we dat pijpen. Je neemt de piemel van je partner dan in je mond en maakt een op en neer gaande beweging. Let er wel op dat je niet met je tanden over zijn eikel gaat!

Jongens vinden het vaak fijn als je dan ook nog met je hand(en) zijn piemel vastpakt en eventueel nog aftrekt, maar ook dit is per jongen verschillend.

Als je een meisje met je mond wil bevredigen noemen we dat beffen. Je likt haar dan met je tong bij haar genitaliŽn. Sommige meisjes vinden het fijn als je iets zuigt aan haar clitoris, andere meisjes vinden het fijn als je hun bovenbenen likt.

Ook vinden sommige meisjes het fijn dat je tijdens het beffen 1 of meerdere vingers in haar vagina beweegt. Let er wel op dat je vingers nat zijn, anders is het voor haar een onprettig gevoel en kun je zelfs de wand van haar vagina beschadigen!

 

Belangrijk is dat je er met elkaar over durft te praten. Je deelt elkaars lichaam en laat elkaar je meest intieme delen zien. Neem dan ook het lef om met elkaar te praten over wat je lekker vindt en wat niet. Het vrijen wordt dan alleen maar fijner!

 

Als je er echt aan toe bent kun je met elkaar naar bed gaan (oftewel: neuken). Leeftijd is hier niet aan gebonden, je moet het doen wanneer je voor jezelf het gevoel hebt dat je er echt aan toe bent.

De ene persoon is er met 14 jaar aan toe, de ander met 21. Voel je ook niet gedwongen door je partner, dan krijg je er later spijt van!

 

Tijdens het neuken beweegt de jongen zijn penis op en neer in de vagina van het meisje. Belangrijk is dat de penis goed stijf is (anders gaat hij er niet in) en dat het meisje ontspannen en nat is. Als ze niet nat (genoeg) is, kun je glijmiddel gebruiken.

Een jongen komt vaak klaar van het neuken. Een meisje komt door alleen neuken bijna nooit klaar en belangrijk is dus om ook de clitoris van het meisje te bespelen.

In films zie je vaak dat mensen tegelijk klaarkomen, in de werkelijkheid gebeurt dit zelden.

 

Let er op dat je zowel tijdens orale seks (beffen en pijpen) en bij het neuken een voorbehoedsmiddel gebruikt. Alleen de pil is niet genoeg, omdat deze niet beschermt tegen Soaís (ook AIDS).